Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében, az autó vezetője elhajtott

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és annak vezetőjét. Az ügy vizsgálata befejeződött.

hirdetés

Segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság egy kunágotai férfit. A 25 éves gépkocsivezető 2020. február 15-én 20 óra körül autójával Battonya felől Mezőkovácsháza felé tartott. Mezőkovácsháza határában, sötét ruhában előtte az út szélén ment egy gyalogos, akit nem vett időben észre, így amikor elment mellette, az autó visszapillantó tükrével nekiütközött a gyalogos bal karjának. A férfi észlelte az ütközést, de nem állt meg, elhajtott. Az autó visszapillantó tükre eltört, a hátlapja leesett. A férfi másnap kicserélte az autó összetört tükrét. Az elütött fiatalember könnyű sérülést szenvedett.

hirdetés

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei alaposan átvizsgálták a baleset helyszínét, majd a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának szakembereivel együtt elemezték, értékelték a nyomozás során beszerzett információkat, adatokat. Az összetört tükörhátlapot összeillesztették, az alapján azonosították az autót, majd annak vezetőjét. A kunágotai férfi először tagadta, hogy közlekedési baleset részese lett volna.

A rendőrök azonban teljes részletességgel felderítették a történtek körülményeit, így a férfi végül beismerte, hogy ő ütötte el a 23 éves fiatalembert. Elmondta, hogy az autóban a kijelzőt állítgatta, a kocsi átlagfogyasztását nézte, a gyalogos pedig sötét ruhában, láthatósági mellény nélkül ment a sötétben. Későn vette észre és már nem tudta elkerülni a balesetet. Állítása szerint nagyon megbánta, hogy nem állt meg, és azt is, hogy amikor a rendőrök a baleset után öt nappal felkeresték, tagadott.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2020. augusztus 3-án továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre.

Police.hu

hirdetés