Pusztított a vihar Magyarbánhegyesen

vihar, Békés megye, Magyarbánhegyes Fotó: Sódarné Varga Gyöngyi / Facebook

Tegnap délután Békés megyében felhőszakadással kísért zivatarok csaptak le, többfelé 30-40 mm eső zúdult le.

hirdetés

A nagy mennyiségű csapadékot néhol erős szél kísérte, óriási károkat okozva ezzel például Magyarbánhegyesen, ahol háztetők rongálódtak meg, fák dőltek ki. Sódarné Varga Gyöngyi, a település polgármestere Facebookon közölte: igyekeznek takarófóliát beszerezni és ideiglenesen azzal befedni a megrongálódott lakóházak tetejét. Közölte azt is, hogy a temető látogatása jelenleg életveszélyes. A síremlékekre fák dőltek, ágak szakadtak le.

hirdetés

Várszegi György, a katasztrófavédelem megbízott sajtóügyeletese megkeresésünkre elmondta: 37 esetben voltak kint kárhelyszínen a tűzoltók. Jellemzően fakidőlések miatt, illetve az erős szél sok helyen megbontotta a tetőszerkezetet, volt ahol a födém is beszakadt. A kárhelyszínre vonuló mezőkovácsházi, orosházi, gyulai, békéscsabai hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat láncfűrésszel, létrával és kéziszerszámokkal beavatkoztak. A káresemények során nem sérült meg senki. Cikkünk írásakor 3 egység vesz részt a kárenyhítésben a településen.

A tegnapi zivatarok villámárvizeket okoztak Békés megye több településén. Békéscsabán 40, Csanádapácán és Orosházán kicsivel több mint 30 mm csapadék zúdult le. Olvasóink jelzések alapján, heves esőzés alakult ki továbbá Szeghalmon, Székkutason, Gyulán, Szabadkígyóson, Újkígyóson és Dobozon is. A nagy mennyiségű csapadék miatt több település utcáin megállt a víz, de vízszivattyúzásra csak Békéscsabán a Franklin utcában és Székkutason volt szükség.

hirdetés