Újkígyóson Liker Lili kapta meg a Tehetség-díjat Herczeg Tamástól

herczeg Fotó: Körös Hírcentrum

Egy új elismeréssel jutalmazza Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a választókörzetében lévő, kimagasló eredményt elért végzős általános iskolás diákokat.

A Tehetség-díjat a képviselő maga alapította azzal a céllal, hogy a megyében élő tehetséges, szorgalmas diákokat jutalomban részesíthesse. Fontos a tehetség, a szorgalom, a kitartás – ezt a gyerekeknek is érezni kell – emelte ki a képviselő. Egy emlékplakettből és pénzjutalomból áll az elismerés. A választókerülete, illetve Pusztaföldvár általános iskoláit kereste fel, mindegyikben egy-egy diákot tüntetett ki a képviselő. Bár Pusztaföldvár nem tartozik a választókerületébe, gyermekkora meghatározó részét töltötte a településen.

hirdetés

Minden esetben a nevelőtestület adott tanácsot, hogy ki érdemes a kitüntetésre. Másrészt a településvezetés is tesz javaslatot egy-egy jutalmazott személyére. Így nem Herczeg Tamás hozza meg a végleges döntést, ő átadja a díjat, találkozva a diákkal és a családjával is. Újkígyóson Liker Lili kapta meg az elismerést. A diáklány mind matematikából, mind magyarból kiváló teljesítményt nyújtott, versenyeken is részt vett. Ráadásul zenél is. Erre a sokoldalúságra pedig a képviselő is mindig felnézett.

Botyánszki Pál, Újkígyós polgármestere megosztotta, ő maga is dolgozott az iskolában, ezért nagyjából tudta, kik azok a tanulók, akik megérdemelnék ezt a díjat. Lili hét éven keresztül osztályelső volt, amihez a tanulmányi eredmény mellett kellettek a versenyek és egyéb tevékenységek is. Lili kiérdemelte a nyolcadik osztály végén is ezt a címet, méltán került fel azon diákok közé, akikre büszke az iskola.

Lili az eredményei között említette, hogy kétszer is megyei első helyezést ért el matematika versenyen, valamint egy nyelvész megyei versenyen is második lett. Most, a ballagás után szívesen emlékszik vissza a barátaira, az osztályközösségre, az együtt töltött hétköznapokra. Békéscsabán az Andrássy Gyula Gimnáziumban, biológia szakon tervez továbbtanulni, majd az orvosi egyetemet veszi célba. Likerné Paholló Andrea, Lili édesanyja elárulta, a lánya mind a nyolc évben nagyon szorgalmasan készült, tanult, amiben tudták, támogatták az édesapjával. Nagyon meglepődött, mikor értesültek a kitüntetésről, viszont úgy érzi, Lili nagyon megérdemelte, hogy elismerjék az elmúlt évek során végzett munkáját.