Záporok, zivatarok frissíthetik fel a kánikulát

Záporok, legmagasabb, kánikula, 30, augusztus, időjárás, napsütés, nyár, hőség, melegebb Fotó: Pixabay

A nagy melegben magasba törő gomolyfelhőkből rövid ideig tartó záporok, zivatarok alakulhatnak.

Csütörtökön marad a napos idő, a délies szél nyugaton, északnyugaton megélénkül. Délután ismét 28-34 fokig melegszik a levegő. Késő délutántól aztán nyugat felől záporok, zivatarok sodródhatnak az országba, a Dunántúlon, majd egyre többfelé a középső országrészben is eleredhet az eső, mely péntek reggelig elszórtan öntözheti hazánk tájait.

Pénteken a kezdeti záporokat, zivatarokat követően napközben az Alpokalján ismét több helyen előfordulhat zápor, zivatar, de napsütésből sem lesz hiány sehol. A szél zivatarok idején támadhat fel. A legmelegebb órákban 26-31 fokot mérhetünk, nyugaton mérséklődik pár fokot a meleg. Hétvégén a napsütés mellett ismét számíthatunk záporokra, zivatarokra.

Szombaton főként a Dunántúlon és délen, vasárnap elvétve, az országnak csak egy-két pontján alakulhatnak ki kisebb intenzitású cellák. A légmozgás élénk, zivatarok idején erősebb lehet. Marad a meleg idő, délutánonként 27-32 fok várható.

A jövő hét első napjain sem áll be nagy változás, 30 fok körüli maximumokra számíthatunk, és az időnként megnövekvő gomolyokból (jelen állás szerint főként északon) időnként eleredhet – írja az Időkép.


Kövessen minket Facebookon!