Négy határsértő egy román autóban

határsértőket fogtak el

Frissítve 2020. augusztus 14. 15.33


Békés megyében a rendőrök elfogtak egy embercsempészéssel gyanúsítható román állampolgárt. Egy személyautóval vitte a nepáli és bangladesi állampolgárokat.

Békés megyében, Battonyán, a Somogyi utcában, 2020. augusztus 14-én 5 óra 30 perckor leállítottak a rendőrök egy román rendszámú személyautót. A járművet egy román állampolgár vezette és négy külföldi utazott benne. Az utasok közül egy bangladesi, hárman nepáli állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A gyanú szerint a román férfi segített a négy határsértőnek abban, hogy az államhatáron illegálisan átjussanak, és tovább tudjanak utazni.

A rendőrök a bangladesi és nepáli állampolgárokat, valamint a román férfit is előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult, majd meghallgatásukat követően a Békés megyei rendőrök átadták őket a román hatóság képviselőinek. A 22 éves román állampolgárt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és a személygépkocsit lefoglalta.

A mai nap folyamán további tizenkilenc határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Police.hu