Határsértőket fogtak el a rendőrök Gyula külterületén

határsértőt, Dombiratos, Gyula, Mezőhegyes, kamion, rendőrök, román, határsértőt, 12, határsértő, sarkad, vasútállomáson, Orosházán, sarkad, orosháza, békés, battonya, Határsértőket, rendőrség, kék hír, határsértőt Fotó: Police.hu

Frissítve: 2020.08.18. 13.55

hirdetés

Gyula külterületén, 2020. augusztus 18-án 11 óra 30 perc körül feltartóztattak a rendőrök négy külföldit, akik indiai állampolgárnak vallották magukat.

hirdetés

Nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A négy határsértő elfogása előtt nemsokkal a rendőrjárőrök a közelben igazoltattak egy román állampolgárságú férfit, aki a gyanú szerint segíteni akart a határsértőknek abban, hogy illegálisan eljussanak Nyugat-Európába. A rendőrjárőrök előállították a határsértőket és a román autóst is a Gyula Határrendészeti Kirendeltségre.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Police.hu

hirdetés