Lopás vétsége miatt emeltek vádat három szeghalmi férfi ellen

Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Fotó: Pixabay

A Szeghalmi Járási Ügyészség összesen 5 rendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen, részben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy 18, egy 19 és egy 28 éves szeghalmi férfi ellen, akik számlájára több szeghalmi betörés róható; valamennyien büntetett előéletűek.

A 18 éves fiatal férfi 2020. július 08-án a reggeli órákban a bejárati ajtót befeszítve behatolt egy Szeghalom, Nádasdy utcai családi házba és onnan 3 db használt karórát tulajdonított el 2.000.-Ft értékben. A férfi, miután rájött, hogy az órák működésképtelenek, azokat a közeli tóba dobta. Ugyanebben az időpontban, a 18 éves férfi cselekményéről nem tudva, 19 éves társa is bement a házba az akkor már nyitott ajtón keresztül és onnan 3 db régi mobiltelefont és egy hangszórót tulajdonított el 18.000.-Ft értékben, amelyeket később lefoglaltak.

A 19 és a 28 éves férfiak egy Szeghalom, Vasút utcai családi házba is betörtek, ahonnan 26.000.-Ft értékben tulajdonítottak el egy sarokcsiszolót és egy fúrógépet. A 18 éves férfi és társa 2020 júliusában két alkalommal közel 65 kg súlyú, 25.000.-Ft értékű szilvát szedett le és tulajdonított el egy szeghalmi családi ház elől, harmadik alkalommal tetten érte őket a tulajdonos. A 18 éves férfi terhére róható egy betörési kísérlet is, amelynél egy Szeghalom, Hunyadi utcai családi ház bejárati ajtajának üvegét törte be és megrongálta a zárszerkezetet, de az ajtó mögé helyezett két oszlop miatt nem tudott bejutni az ingatlanba.

hirdetés

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a 18 és a 28 éves férfiakat végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje, tiltsa el őket a közügyek gyakorlásáról és rendelje el a korábban másik ügyben velük szemben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetések végrehajtását, míg a 19 éves férfival szemben a járási ügyészség indítványa szerint elzárás büntetés kiszabása indokolt – tájékoztatta hírportálunkat dr. Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes.


Kövessen minket Facebookon!