Másodszor is lebukott az orosházi utazásszervező

busz, közlekedés, volánbusz Illusztráció: Pixabay.com

Januárban már egyszer megbukott az az orosházi utazásszervező, aki bel- és külföldi, buszos társasutazásokat szervezett feketén, adószám és a szükséges engedélyek nélkül. A járványhelyzet enyhülésével újra utazások szervezésébe kezdett, a NAV munkatársai azonban résen voltak.

A jelenleg is folyamatban lévő adóvizsgálat eddigi adatai szerint az elmúlt években a szervező az utazásokból több millió forint bevételt tett zsebre, adót azonban nem fizetett.

Az idei első nyári utazáskor a NAV munkatársai megállították a turistabuszt. A szervező, mentőötletként kitalálta, hogy az egyik utassal eljátszatja az utazásszervező szerepét, de nem járt sikerrel.  Az adóellenőrök és a pénzügyőrök a helyszínen megállapították, hogy ez alkalommal 56 főtől szedte be számla nélkül az utazás árát. Az utazásszervezőnél lévő készpénzt a korábbi bírság fedezetére lefoglalták a NAV munkatársai. A második lebukásáért már a maximális, egymillió forintos bírságra számíthat – tájékoztatta hírportálunkat Jegyinák Attila, NAV sajtóreferens.