Marta Drpa: Már alig várom, hogy elkezdődjön szezon!

marta Fotó: BRSE

Marta Drpa, a BRSE szerb átlója kedvenc magyar étele, illetve azt is elárulta, hogy mivel tölti szabadidejét.

Melyek az első benyomásaid a városról, a csapatról?

M.D.: Zöld, nyugodt, élhető – ez a három szó jut eszembe először a városról. Élvezem, hogy nincsenek nagy távolságok, így könnyen tudok közlekedni a kerékpárommal. Békéscsaba egyáltalán nem hasonlít Belgrádhoz, viszont Szabadkához – ahol korábban játszottam – annál inkább. A csapattársaim nagyon nyitottak, kedvesek, várom, hogy végre pályára léphessünk együtt.

hirdetés
Kóstoltál már tradicionális magyar ételt?

M.D.: Persze! A gulyásleves a kedvencem. Egyébként a magyar és a szerb konyha között van hasonlóság. Tudom, hogy Békéscsaba gasztronómiai szempontból híres település, számos jó étterem van, ahol tradicionális fogásokat szolgálnak fel. Várom, hogy mindent megkóstoljak és jobban megismerjem az itteni ízeket.

Mit csinálsz a szabadidődben?

M.D.: Ha időm engedi, akkor olvasok. Nagyon sok új, tehetséges író van Szerbiában, akiknek szeretem a műveit. Az olvasás mellett szeretek utazni, a családommal, barátaimmal minőségi időt tölteni. Nem egyedül érkeztem Békéscsabára, van egy kiskutyám, Lui, aki egy igazi rosszfiú, sokat foglalkozom vele a szabadidőmben. Annak ellenére, hogy milyen kistermetű, nagy a mozgásigénye, így az edzések között sokat sétálunk.

Hány szót tudsz már magyarul?

M.D.: Van már néhány szó a tarsolyomban, de van még mit tanulni. Sajnos hiába vagyunk szomszédok egyáltalán nem hasonlít a szerb a magyarra, sőt semmilyen más nyelvre, de igyekszem minél több kifejezést elsajátítani.

Milyen információid vannak a magyar bajnokságról?

M.D.: Magáról a bajnokságról nem volt túl sok információm, korábban soha nem játszottam magyar klub színeiben, viszont nemzetközi mérkőzéseken, magyar csapat ellen már igen. Tudom, hogy évről-évre egyre erősebb a bajnokságban résztvevő csapatok összetétele, így nagyon várom, hogy elkezdődjön az idei szezon.

Mely ellenfélnek örültél volna a legjobban a pénteki CEV Kupa sorsoláson?

M.D.: Több olyan klub is részt vesz az idei CEV Kupában, ahol korábbi csapattársaim, barátaim játszanak, így nagyon örültem volna, ha egy olyan ellenfelet kapunk, ahol ők is játszanak. Bízom benne, hogy a továbbjutás esetén olyan együttessel is vívunk majd csatát, amelyben találkozhatok néhányukkal.

Forrás: BRSE