Kovács Zoltán, Dömötör Csaba és Farkas Örs is házi karanténba került – FRISSÍTVE

Kovács Zoltán, orbán Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Otthoni karanténba került Kovács Zoltán, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője – tájékoztatta a KTK csütörtökön az MTI-t.

hirdetés

A politikusok egy hétvégi rendezvényen találkoztak Hollik Istvánnal, a Fidesz kommunikációs igazgatójával, akinél később koronavírus-fertőzést mutattak ki – tartalmazza a közlemény. Nem sokkal korábban kiderült, hogy szerda óta hatósági karanténban van a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, Orbán Balázs is.

hirdetés

A hvg.hu megkeresésére Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke azt közölte, a miniszterelnök nem volt jelen a szóban forgó rendezvényen.

Frissítés: Házi karanténban folytatja a munkát csütörtöktől Varga Judit igazságügyi miniszter, azt követően, hogy koronavírus-fertőzött személlyel találkozott – írtja a politikus Facebook oldalán. Így fogalmaz: “tisztelettel tájékoztatok mindenkit, hogy tudomásomra jutott, hogy hétfőn kontaktusba kerültem egy, azóta igazoltan Covid-19 fertőzött személlyel. Emiatt a mai naptól házi karanténban folytatom a munkámat.”

Hozzátette, nem tapasztalt magán fertőzésre utaló jeleket és a csütörtökön reggel elvégzett első laboratóriumi teszt eredménye is negatív volt.

Frissítés 2020.08.28. 13.40: Kimutatták a koronavírust Trócsányi László európai parlamenti (EP-) képviselő, volt igazságügyi miniszter szervezetében. A Fidesz EP-képviselője pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: jelenleg hatósági karanténban van, megtette a szükséges óvintézkedéseket és közreműködik a vizsgálatok elvégzésében. Munkáját gyógyulásáig itthonról folytatja – tette hozzá.

Házi karanténba került Hende Csaba frakcióvezető-helyettes, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, valamint Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője házi karanténba került, mindkettejük tesztje negatív lett – tájékoztattak. Hangsúlyozták, a vírus továbbra is jelen van az országban, ezért a kormánypártok arra kérnek mindenkit, hogy legyen elővigyázatos, ezzel segítve a védekezést.

MTI

hirdetés