Unokázós csalók vertek át egy gyulai nőt

Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Illusztráció: Pixabay

Egy idős gyulai nőt hívtak fel azzal a történettel, hogy a lánya közlekedési balesetet okozott és súlyosan megsérült. A károkozás miatt az idős asszonytól egy nagyobb összeget kértek, amit el is utalt Angliába. A rendőrség csalás miatt indított büntetőeljárást.

Telefonon hívtak fel egy idős nőt 2020. augusztus 27-én 11 óra 30 perc körül, Gyulán. A telefonáló rendőrnőnek adta ki magát és arról tájékoztatta a hívott felet, hogy a lánya egy közlekedési balesetet okozott és súlyosan megsérült. Emellett a hívó fél megemlítette az asszonynak azt, hogy családtagjának volt egy kérése is. Utaljon el az édesanya kétmillió forintot, mert gyermeke rendezni akarja a baleset okozása miatt keletkezett károkat és nem akar rendőrségi ügyet sem, valamint azt sem szeretné, ha ezt a munkahelyén megtudnák.

hirdetés

A gyulai nő összeszedett egy nagyobb összeget és a telefonáló utasításai alapján elment egy bankhoz és elutalta a pénzt Angliába. Az utasításokat adó nő mindvégig vonalban maradt az idős hölggyel. Miután megtörtént az utalás, a nő hazament, ahol összetalálkozott a lányával, akiről azt hitte, hogy baleset érte. Ezután értesítették az esetről a Gyulai Rendőrkapitányság nyomozóit, akik csalás miatt indítottak büntetőeljárást és vizsgálják a történteket.

hirdetés

A hasonló esetek megelőzése érdekében a rendőrség a következőket tanácsolja. Érdeklődjön utána, hogy valóban történt-e baj. Ellenőrizze le a hívás valóságtartalmát, hívja fel az ügyben érintett hozzátartozóját. Hivatalos személy nem kér pénzt: se rendőr, se mentő, se tűzoltó. A rendőrség az idősek családját, közvetlen ismerőseit is összefogásra kéri. Hívják fel rokonuk, ismerősük figyelmét a fentiekhez hasonló történetekre, bűnelkövetési módszerekre, és mondják el nekik a rendőrség tanácsait!

Ha felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni Ön vagy hozzátartozója sérelmére, hívja azonnal a 112-es segélyhívószámot. Ne adja meg adatait ismeretleneknek! (Police.hu)

hirdetés