Adathalászok vadásznak a DIGI ügyfeleire

digi, adathalász

Adathalász levelet küldtek ismeretlenek a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. nevében – tájékoztatta ügyfeleit a cég.

Mint írják: a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (a továbbiakban: „DIGI”) nevében rosszindulatú, adathalász (phishing) e-mail üzenetek kerültek elküldésre ismeretlenek által, amelyek megtévesztésig hasonlítanak (pl. a DIGI logo használata, pénzintézeti kapcsolatok megjelölése stb.) a DIGI által valóban kiküldött elektronikus üzenetekre és az abban található elektronikus számlára is.

hirdetés

A DIGI arra kéri az ügyfeleit, ha gyanús e-mail üzenetet kapott, a benne található .pdf formátumú csatolt linkre (illetve bármilyen egyéb, az e-mail üzenetben található linkre) semmiképpen ne kattintson, azt ne nyissa meg, mert ezáltal személyes adatait (pl. természetes személyazonosító adatok, szerződésszám, bankkártya adatok) illetéktelenek megszerezhetik és ezekkel visszaélhetnek.

Amennyiben ellenőrizni szeretnénk, hogy érkezett-e a DIGI-től számla, mely kifizetésre vár, a böngésző címsorába kell beírnunk az ugyfelkapu.digi.hu címet, ahol beléphetünk az ügyfélkapu fiókba és ezen a webhelyen keresztül megnézhetjük.

A DIGI minden esetben olyan e-mail címről küldi az előfizetőinek címzett leveleket, amelyben szerepel a @digi.hu karaktersorozat.

 

Ez is érdekelheti: