Három évre ítélték a betegszállítóval ütköző sofőrt

közúti, piros

Három év fogházbüntetésre ítélte csütörtökön a Gyulai Járásbíróság azt a férfit, aki 2018 júniusában autójával összeütközött egy betegszállító autóval. A balesetben ketten elhunytak, két embernek maradandó sérülései lettek. Az ítélet nem jogerős – tájékoztatta az MTI-t a Gyulai Törvényszék közleményben.

Mint írják, a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt öt évre eltiltották a járművezetéstől, és több mint egymillió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték. Rendelkezett a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéről is, továbbá megállapította, hogy a vádlott külföldre utazási tilalom hatálya alatt áll. Az ítélet ellen a vádlott és a védő is fellebbezést jelentett be a kiszabott büntetés enyhítése iránt.

hirdetés

Az elítélt 2018. június 14-én a délutáni órákban egy személygépkocsit vezetett Gyula felől Sarkad irányába, amikor áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és ott összeütközött a vele szemből érkező betegszállítóval. Az ütközés miatt a betegszállító irányíthatatlanná vált, átsodródott a másik sávba, és frontálisan összeütközött a balesetet okozó autó mögött érkező személygépkocsival. A balesetben ketten elhunytak, két sértettnél maradandó fogyatékosság alakult ki, ketten nyolc napon túl, míg egy sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

MTI