Befejeződtek a csapadék -és belvízvédelmi fejlesztések Battonyán

járdák, magyar falu, közlekedésfejlesztési Kiemelt kép illusztráció!

Battonya Város Önkormányzata 50,62 millió Ft, 100%-os vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP 2.1.3.-15-BS1-2016-00001 azonosítószámú „Csapadék- és belvízvédelmi fejlesztések Battonyán” című pályázatával. A projekt európai uniós támogatás segítségével a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

hirdetés

A projekt keretében a tervezett vizimunka a 80/6. Királyhegyes-Szárazéri öblözet vízgyűjtő területén belül, Battonya város belterületét érintően került megtervezésre és kivitelezésre. A tervezett vizilétesítmény alapvető feladata, a Dózsa György utca vízgyűjtő területén jelentkező belvíz és csapadékvíz elvezetéséhez, a megfelelő kapacitások és lefolyás biztosítása.

A sikeres kivitelezés során megvalósult a Dózsa György utcában korábban megvalósult csatorna eredeti vízszállító képességének a helyreállítása, az átereszek átépítésével, a mederszelvény rendezésével, a jelenleg is burkolt szakaszok újra burkolásával, a csatorna 70,3 fm. torkolati szakaszának zárttá tételével. A projekt kapcsán így összesen 1 007,7 méternyi csatornaszakasz került felújításra.

hirdetés