Nem gondoskodott megfelelően két kutyájáról egy férfi Újkígyóson

határsértőt, Dombiratos, Gyula, Mezőhegyes, kamion, rendőrök, román, határsértőt, 12, határsértő, sarkad, vasútállomáson, Orosházán, sarkad, orosháza, békés, battonya, Határsértőket, rendőrség, kék hír, határsértőt Fotó: Police.hu

Az ebeket állatvédők vették magukhoz, a gazdájuk ellen büntetőeljárás indult. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

hirdetés

Állatvédők kértek rendőri intézkedést 2020. február 15-én, mert tudomásukra jutott, hogy Újkígyóson, egy ház udvarán nem megfelelő körülmények között tartanak két kutyát. Mindkét staffordshire terrier elhanyagolt állapotban volt, lázasak és bolhásak voltak. Az egyik kutyán sebek voltak, a másik állat le volt soványodva és kötőhártya gyulladása volt.

hirdetés

A gazdájuk azt állította, hogy etette, itatta őket, de az oltási könyvüket nem tudta bemutatni és chip sem volt egyik kutyában sem. Az állatvédők mindkét kutyát elvitték.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 28 éves szabadkígyósi férfi ellen állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2020. szeptember 7-én továbbította az ügyészségre. (Police.hu)

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés