Nem gondoskodott megfelelően két kutyájáról egy férfi Újkígyóson

Gyula, Mezőhegyes, kamion, rendőrök, román, határsértőt, 12, határsértő, sarkad, vasútállomáson, Orosházán, sarkad, orosháza, békés, battonya, Határsértőket, rendőrség, kék hír, határsértőt Fotó: Police.hu

Az ebeket állatvédők vették magukhoz, a gazdájuk ellen büntetőeljárás indult. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Állatvédők kértek rendőri intézkedést 2020. február 15-én, mert tudomásukra jutott, hogy Újkígyóson, egy ház udvarán nem megfelelő körülmények között tartanak két kutyát. Mindkét staffordshire terrier elhanyagolt állapotban volt, lázasak és bolhásak voltak. Az egyik kutyán sebek voltak, a másik állat le volt soványodva és kötőhártya gyulladása volt.

hirdetés

A gazdájuk azt állította, hogy etette, itatta őket, de az oltási könyvüket nem tudta bemutatni és chip sem volt egyik kutyában sem. Az állatvédők mindkét kutyát elvitték.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 28 éves szabadkígyósi férfi ellen állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2020. szeptember 7-én továbbította az ügyészségre. (Police.hu)

hirdetés

 

Ez is érdekelheti:


Kövessen minket Facebookon!