Vettel az Aston Martinnál folytatja 2021-ben!

Vettel Aston Martin, Ferrari Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Sergio Pérez szerda este bejelentett távozása után máris hivatalossá vált: Sebastian Vettel 2021-ben az Aston Martinná alakuló Racing Pointnál folytatja! – írja az MTI

hirdetés

Örülök, hogy végre megoszthattam ezt az izgalmas hírt a jövőmről. Rendkívül büszke vagyok arra, hogy 2021-ben Aston Martin pilótája leszek. Ez egy új kaland számomra, egy igazán legendás autóipari céggel. Lenyűgöztek a csapat által idén elért eredmények, és úgy gondolom, hogy a jövő még szebbnek tűnik – idézte a 33 éves pilótát a sorozat hivatalos honlapja.

Az istálló jelenleg Racing Point néven versenyez, korábban Force India volt. Az Aston Martin 1960 után tér vissza gyári csapatként a Formula–1-be, az istálló központja pedig Silverstone-ban marad.

Lawrence Stroll energiája és elkötelezettsége a sport iránt inspiráló, és úgy gondolom, hogy valami nagyon különlegeset építhetünk együtt – mondta a tulajdonosról Vettel.

Minden idők legfiatalabb F1-es világbajnoka 2015 óta erősítette a Ferrarit. Pályafutása során 249 futamon állt rajthoz és 53 alkalommal diadalmaskodott, még a Red Bull pilótájaként 2010 és 2013 között sorozatban négy vb-címet nyert.

Új csapatában a mexikói Sergio Pérez helyét veszi át.

hirdetés