Egy ötödikes diáknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Békéscsabán

egyetemek, felvételi, középfokú, keresztféléves, egészségvédelmi, érettségi, tanév, felsőoktatási, Szegedi Tudományegyetem, jelentkeztek, felsőoktatás, köznevelésben, OECD, járványhelyzet, járványügyi, oktatási, távolléti, tankönyvek, maruzsa, középfokú Illusztráció: Pixabay

Kimutatták a koronavírus-fertőzést egy ötödikes diáknál. Osztálytársai és az őket oktató pedagógusok szeptember 21-ig nem járhatnak be az iskolába – tudta meg hírportálunk.

Értesüléseinket Laczkó Irén, a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola intézményvezetője is megerősítette. Kérdésünkre elmondta: 26 gyereknek kell otthon maradnia, emellett hét pedagógusnak.

hirdetés

A diákok digitális tanrendben fognak tanulni. A kisfiú hétfőn volt utoljára iskolában, a kéthetes járványügyi megfigyelést ettől a naptól számítják. A megfigyelés időszaka alatt az érintett hét pedagógus a tananyagot elküldi az iskolába, amit majd helyettesítő tanárok adnak le a többi osztálynak.

További intézkedésekről később dönthetnek.


Aki koronavírussal fertőzött személlyel érintkezett és feltehetően maga is a betegség lappangási szakában van, járványügyi megfigyelés alá kell helyezni. Ugyanezt lehet tenni azzal is, aki koronavírusos beteggel (légúti váladékával) került szoros kapcsolatba. A megfigyelés 14 napig tart. A járványügyi megfigyelés módja (otthon történő elkülönítés vagy szükség esetén járványügyi zárlat) a kontaktszemély egyedi körülményeire vonatkozóan kerül meghatározásra olyan módon, amellyel biztosítható a fertőzés további terjedésének megelőzése. Ha ebben az időszakban klinikai tünetek jelentkeznek, a beteg további vizsgálata szükséges.

A járványügyi megfigyelés szigorúbb formája a járványügyi zárlat, amelyet kifejezetten erre a célra kijelölt helyen hajtanak végre.