Dr. Keresztes László Lóránt: Már egyeztet az ellenzék a 2022-es választásokról

keresztes Fotó: Körös Hírcentrum

Békéscsabán járt a közelmúltban dr. Keresztes László Lóránt, az LMP parlamenti frakcióvezetője. Stúdiónk vendégeként beszélt az Európai polgári kezdeményezésről, illetve a 2022-es választásokról is.

hirdetés

Dr. Keresztes László Lóránt békéscsabai látogatása céljával kapcsolatban megosztotta, hogy mint ismert, Trianon 100 éves évfordulója van, a nemzeti összetartozás éve. Éppen ezért szimbolikus jelentőségű az, hogy elindult az Európai polgári kezdeményezés a nemzeti régiók védelmében. Alapvetően nekünk, magyaroknak ez azért lényeges, mert arról szól, hogy azokban a határon túli régiókban, ahol tömbben él a magyarság, milyen módon lehet közvetlen uniós támogatásokhoz jutni. Az aláírások gyűlnek, most Békéscsaba önkormányzata segítségét kérik abban, hogy álljanak az ügy mellé, kérjék ugyanerre testvérvárosaikat is.

Mindezek mellett már készülnek a pártok a 2022-es választásokra is. A frakcióvezető megosztotta, jelenleg nincs egy olyan markáns ellenzéki párt, amely önmaga kihívóként felléphet. Arra irányulnak a megbeszélések, hogy minden körzetben csak egy ellenzéki induló legyen. Az az érdeke mindenkinek, hogy az az egy jelölt az adott körzetben a legalkalmasabb, a helyi problémákkal leginkább tisztában lévő legyen. A listás szavazásnál pedig helyet kell adni az ellenzék sokszínűségének. Ma nagyon sokféle ember akar kormányváltást: konzervatívabbak, liberálisabbak, stb. Meg kell adni a lehetőséget a választásra.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő babazászló-átadásával kapcsolatban elárulta a politikus, hogy magával a babazászlóval semmi baj nincs. Azonban mivel az elvándorlás és a külföldön született magyar gyerekek száma igen magas, inkább a családpolitikán kellene változtatni. Sokan mennek el a nehéz megélhetés, a rendezetlen helyi közélet miatt. Ma egy olyan kormányzásra van szükség, amelynél a rosszabb anyagi körülmények között élő családokban is megszülethetnek a várt gyermekek.

A 2022-es választás jelentősége még az is, hogy 2010 óta egy erősen szimbolikus politizálást lát az ország – emelte ki dr. Keresztes László Lóránt. Egy erőteljes propaganda látszik, miközben alapvető, nagy rendszerek készülnek összeomlani – jelentős forráshiány miatt. A nagy kérdés tehát az, hogy lesz-e végre felelős, hatékony, megfontolt kormánya Magyarországnak.

Az elkészült interjút itt meghallgathatják:

hirdetés