Új forgalmi rend lépett életbe az Orosházi Kórházban

Orosházi Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

Elkészült a kivitelező a burkolati jelek festésével az Orosházi Kórház udvarán, ez pedig magával hoz néhány új szabályozást is. Mozgásában korlátozott betegért továbbra is be lehet hajtani, emellett a futárszolgálatok is új helyen parkolhatnak.

hirdetés

A kórház belső udvarán megújították az útburkolati jeleket, amivel együtt szeptember 11-től új szabályokat vezet be az intézmény. A változások azt a célt szolgálják, hogy a kórház területén biztonságos és egyértelműbb legyen a közlekedés rendje. Mivel szeptember 1-je óta teljes körű látogatási tilalom van érvényben az Orosházi Kórház fekvőbeteg részlegén, gépjárművel a dolgozókon kívül csak indokolt esetben lehet behajtani.

hirdetés

A behajtáshoz a Kórház utcai főportán ideiglenes parkolókártyát kell kérni, amivel maximum 15 perc időtartamra lehet a kórház területén tartózkodni. Ezt a kártyát az autó műszerfalára, kívülről jól láthatóan kell elhelyezni. A számokkal jelölt parkolóhelyeket kérik, hagyják szabadon, azok a dolgozóknak fenntartott megállóhelyek. Mozgásában korlátozott beteget be lehet hozni autóval, illetve a fekvőbeteg osztályról elbocsátott, de mozgásában korlátozott betegért is be lehet jönni. Ehhez a fedett átjáró mellett két mozgáskorlátozott megállóhely is létesült. Hangsúlyozzák, ott megállni kizárólag a beteg ki- és beszállásának idejére lehet. A vizsgálat/kezelés ideje alatt el kell hagyni a járművel a kórház területét.

Aki mozgásában korlátozott betegért érkezik a kórházba, kérik, előtte telefonon egyeztessen az adott kórházi osztállyal a hazaszállítás várható időpontjáról, hogy elkerüljék a kapunál a torlódást. Ha a beteg eltávozásra készen áll (zárójelentés, csomagok, stb.), akkor hajthat be a hozzátartozó az intézmény területére a fentebb említett ideiglenes parkolókártyával.

Három külön parkolónál a BETEGSZÁLLÍTÓ felirat is jelzi, hogy ide csak a szerződéses betegszállítást végző járművek állhatnak. Kérnek mindenkit, vegye figyelembe, hogy az idős, sokszor kerekesszékkel közlekedő betegek gyors és biztonságos ki- és beszállása ezeken a megnövelt területű parkolókon biztosítható, így személyautókkal oda ne álljanak!

A 2018 tavaszán a Sürgősségi Betegellátó Osztályon keletkezett füst is bizonyította, mennyire fontos, hogy a tűzoltók gyorsan és minden akadály nélkül meg tudják közelíteni az épületet. Adott esetben a létrás autóval a mentéshez elérjék az emeleti szinteket. A katasztrófavédelem felülvizsgálta a tűzoltósági felvonulási területeket, ennek alapján készültek el a mostani festések. A sárga csíkozással és TŰZOLTÓSÁG felirattal ellátott területeken és azok mellett minden irányban szigorúan tilos a megállás! Ez alól kivételt képeznek a gyógyszertárhoz érkező szállítójárművek, a rakodás idejére.

A gyógyszertár előtti részen a mentők is kijelölt megállóhelyet kaptak. A sárga csíkozással és MENTŐK felirattal ellátott területen és mellette minden irányban szigorúan tilos a megállás! A futárszolgálatok járműveinek új parkolóhelyeket alakítottak ki. A Sürgősségi Betegellátó Osztályt megkerülve, a hátsó udvar tűzivíz tárolója melletti két, FUTÁR felirattal ellátott parkolóban állhatnak meg. Itt vehetők át a kórházba érkező kisebb csomagok.

A következő napokban folyamatosan figyelik, hogyan működik az új rendszer, amit szükség esetén módosítanak, finom hangolnak. Minden betegtől és dolgozótól együttműködést, megértést és türelmet kérnek, amíg az új rendszert megismerik és megtanulják – tájékoztatott hivatalos oldalán az intézmény.

hirdetés