Keddtől leszállítják a maszk nélkül utazókat a MÁV-START és a Volánbusz járatairól

máv, máv-start, maszk Fotó: MÁV-csoport

Szeptember 15-től kizárhatóak az utazásból azok az utasok, akik a MÁV-START és a Volánbusz járatain nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a közösségi közlekedési eszközökön, így a vonatokon és buszokon is kötelező a száj- és az orr eltakarása. Mindkét közlekedési társaság arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat. Lázzal vagy meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket. Szeptember 15-től szigorúbb intézkedésekkel védik szabálykövető utasaik és munkavállalóik egészségét.

hirdetés

A MÁV-START keddtől fokozottan ellenőrzi a vonatokat a Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel és a vagyonőrökkel együttműködve. Az új vállalati szabályozás szerint, aki a felszólítás ellenére sem takarja el az orrát, száját, az utazásból való kizárást kockáztatja, a szabálytalanul utazót ugyanis leszállítják a vonatról.

A Volánbusznál is fontos változás lép életbe. Az autóbusz-vezetők kötelesek megtagadni a felszállást, ha az utas nem tartja be a maszkviseléssel kapcsolatos előírásokat. És a kötelezettségnek egyszeri felszólításra sem tesz eleget. Utazás közben a jegy- és bérletellenőrök ellenőrzik az előírás betartását. Egyszeri, eredménytelen felszólítás után, lakott területen megállva kizárják az utazásból az érintetteket – tájékoztatott a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.


Kövessen minket Facebookon!