Stummer János: A lakossággal egyeztetve igyekeznek összeállítani a választási programot

Stummer Fotó: Körös Hírcentrum

Dr. Dévényi-Dabrowsky Géza, a Békés megyei 1. sz. választókerület elnöke, a békéscsabai Jobbik alapszervezetének elnöke és Stummer János, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője, a párt alelnöke közös sajtótájékoztatót tartott a közelmúltban Békéscsabán.

A kényszerű megszűnés után július óta újra van Jobbik alapszervezet Békéscsabán – emelte ki dr. Dévényi-Dabrowsky Géza. Stummer János szintén az új alapszervezet tagja lett, Békés megyei kötődése okán. Mindez azt a célt szolgálta, hogy az országgyűlési képviselő által helyi szinten is megjelenjen az országos politika.

hirdetés

Szövetséget ajánlanak egyrészt Békéscsaba, Békés megye lakosságának, másrészt az ellenzéki politikusoknak. El szeretnék kerülni azt, ami 2019 októberében történt Békéscsabán, határozottabb ellenzéki összefogást remélnek. A tájékoztatón keresztül is üzenték a helyi ellenzéknek, hogy az új alapszervezetet a teljes nyitottság jellemzi majd. Tervezik, hogy ősszel az alapszervezet tagjai felkeresik a megye településeit, és velük, valamint Békéscsaba lakosságával egyeztetve dolgozzák ki programjukat.

Stummer János kérdésünkre megosztotta, hogy Gyulán született, 18 éves koráig Újkígyóson élt. Fontosnak tartja, hogy tanuljanak az előző hibákból, politikai nehézségekből. Emellett hangsúlyozta, hogy Kocziha Tündével a mai napig jó a kapcsolatuk, számíthatnak rá. Nagy feladat előtt állnak, hiszen mint ellenzéknek, ideológiailag és világnézetileg egymástól távol álló csoportoknak kell konszenzusra jutni. Minél több kapcsolatot igyekeznek kiépíteni a következő napokban.