Szelet, 10 fokos lehűlést hoz a hidegfront

változékony, nyugodt őszi, veszélyjelzéseket, borúsabb, ősz, hideg, szeles, csapadékos, szenteste, szürke, mediterrán, hidegfront, eső, időjárás, ősz, tél, ködös Fotó: Pixabay

Erős szelet, de csak kevés záport, zivatart hoz a csütörtökön érkező hidegfront, péntekre nagyjából 10 fokkal esnek vissza a maximumok.

hirdetés

Véget ér a szeptemberi kánikula, csütörtökön észak felől hidegfront érkezik. A front átvonulását csak kevés helyen kisérheti zápor, zivatar, az északi-északkeleti szél azonban egyre nagyobb területen megerősödik. Kezdetben nyugaton, majd délutántól északkeleten, estétől már szerte az országban erős lehet a szél.

hirdetés

Különösen északkeleten viharos, 60 km/óránál erősebb széllökések is várhatók. Ezzel együtt megkezdődik a hidegebb levegő beáramlása, péntekre az eddigiekhez képest mintegy 10 fokkal eshet vissza a hőmérséklet, délután 18-24 fok között alakulhatnak a maximumok.

A felhők elvonulnak, legkésőbb délnyugaton, így hazánk nagy részén újra sok lesz a napsütés. Keleten még sokfelé erős marad a szél. Hétvégére megnyugszik az idő, a reggelek kimondottan hűvösek lesznek, elsősorban a fagyzugokban 5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Délutánonként a kellemes kora őszi időben 20-26 fokig melegedhet a levegő.

Jövő héten előreláthatólag újabb melegedés jöhet, késő nyári hőmérsékletekkel – írja az Időkép.

hirdetés