Rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek száma Hollandiában

korlátozások, maszkot, maszkviselési, fogyasztóvédelmi, szlovén, Ausztriában, fogyasztóvédelem, koronavírus Csehországban, maszk, Romániában járvány, fertőzöttek Illusztráció: Pixabay

Meghaladta a kétezret, és ezzel új rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Hollandiában – közölték a helyi hatóságok hétfőn.

A holland közegészségügyi intézet adatai szerint az elmúlt 24 órában 2215 ember esetében lett pozitív a vírusteszt eredménye Hollandiában, ez 350-nel haladja meg a vasárnapi fertőzésszámot. Hétfői sajtóbeszámolók szerint az elmúlt hét napban immáron ötödik alkalommal döntött csúcsot az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma. Ezt megelőzően április 10-én rögzítették a legtöbb új esetet (1327).

hirdetés

A Johns Hopkins Egyetem arról számolt be, hogy Hollandiában az igazolt fertőzöttek száma átlépte a 100 ezret, a halálos áldozatoké pedig a 6300-at. A fertőzés hullámának megállítására a helyi hatóságok a múlt hét végén szigorítottak a már korábban bevezetett korlátozó intézkedéseken az ország négy legnagyobb városában. Amszterdamban, Rotterdamban, Hágában és Utrechtben a rendkívüli szabályok főként a kávézókat, bárokat és éttermeket érintik.

A vendéglátóhelyek legkésőbb éjjel egy óráig maradhatnak nyitva, és tilos az 50-nél több ember részvételével tervezett rendezvények megtartása. Az új koronavírussal összefüggő első fertőzéseket február 27-én jegyezték fel Hollandiában.

MTI