Határsértőt és embercsempészéssel gyanúsítható férfit fogtak el a rendőrök

sarkad, orosháza, békés, battonya, Határsértőket, rendőrség, kék hír, határsértőt Fotó: Police.hu

A személygépkocsival utazó páros egyik tagja rendelkezik okmányokkal, és jogszerűen érkezett Magyarországra. A másik férfi azonban a gyanú szerint a zöldhatáron, illegálisan gyalogolt át Romániából, és a határ közelében ült be a Dombegyházon leállított autóba.

Dombegyházon, 2020. szeptember 25-én 9 óra 15 perc körül leállítottak a rendőrök egy személygépkocsit, amelyben két férfi ült. Az autó vezetője, egy török állampolgár rendelkezett okmányokkal és nem sokkal korábban jogszerűen lépte át az államhatárt. Utasa, aki elmondása szerint szintén török állampolgár, a személygépkocsit vezető férfi testvére, nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon.

A gyanú szerint Románia felől illegálisan gyalogolt át a zöldhatáron, és már magyar területen ült be az autóba. A rendőrök az embercsempészéssel gyanúsítható férfit és utasát is előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Police.hu


Kövessen minket Facebookon!