Autóba tuszkolta, majd eszméletlenre verte élettársát

bűnügy, belföld, kék hír, police

A 32 éves R. Csaba egy gyáli családi házban bujkált, szökésétől tartva elfogásához hőkamerás drónnal támogatott rajtaütést szerveztek a rendőrök.

hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztálya és a kőbányai rendőrök 2020. szeptember 28-án hajnalban kerítettek körbe egy családi házat Gyálon, mert a rendőrök információja alapján a házban bujkált az a 32 éves R. Csaba, aki ellen személyi szabadság megsértése miatt adtak ki elfogatóparancsot.

A férfi a gyanú szerint szeptember 8-án a délutáni órákban testvérének autójával elment élettársa X. kerületi lakása elé, mert a nőtől egy nappal korábban – egy veszekedés után – elvett lakáskulcsát és telefonját akarta visszaadni. A találkozáskor R. Csaba visszaadta párjának holmijait, azonban ezt követően a nőt megfenyegette, majd hajánál fogva berángatta testvére autójába, és hárman együtt elindultak az Üllői út felé. A nyomozás adatai szerint az autóban R. Csaba mintegy 50 alkalommal ököllel ütötte élettársa fejét, arcát és fojtogatta is. A nő az ütésektől kis időre elvesztette az eszméletét, majd mikor magához tért, kinyitotta az autó ajtaját – és amikor az lassított – kiugrott a járműből és elmenekült. A nő a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

 

A kőbányai rendőrök a testvérek ellen szeptember 9-én elfogatóparancsot bocsátottak ki, R. László szeptember 11-én feladta magát a rendőrségen. A nyomozók a férfit személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A nyomozók két héttel később információt szereztek R. Csaba tartózkodási helyéről is, elfogására a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve szerveztek akciót. A férfi egy gyáli családi házban rejtőzött, a rendőrök – szökésétől tartva – az ingatlant és a körülötte lévő erdős területet szeptember 28-án hajnalban egy hőkamerás drónnal feltérképezték, majd körülvették; a bevetési egységek 5 óra 30 perckor R. Csabát a házban elfogták. A férfit – akit a Fővárosi Törvényszék is elfogatóparancs alapján keresett egy testi sértés miatt folytatott eljárásban – a kerületi rendőrkapitányságra állították elő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói R. Csabát gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az illetékes bíróság mindkét férfi letartóztatását elrendelte.

Police.hu

hirdetés