Hamis volt a szexuális zaklatás vádja

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

A Gyulai Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése és hamis vád miatt emelt vádat egy 44 éves büntetlen előéletű zsadányi nővel szemben. A nő kiskorú lányát arra vette rá, hogy a különélő apját szexuális zaklatással vádolja meg.

A nő és volt élettársa 2009-ben született közös leánygyermekét a gyámhatóság 2015 februárjában kiemelte a családból és nevelőszülőknél helyezte el. Az élettársi kapcsolat megszűnését követően az apa és az anya is külön-külön kapcsolatot tarthatott a gyermekkel.

hirdetés

A nő 2018 végén, karácsonykor, amikor a gyermek nála tartózkodott, arra kérte az akkor 9 éves kislányt, hogy írjon kézzel egy levelet, amelynek tartalmát ő fogja diktálni. A levél arról szólt, hogy az apa a kislánnyal való kapcsolattartás során őt szexuálisan zaklatja. Ezért nagyon fél tőle és szeretne az anyjához költözni. A nő célja az volt az egyébként valótlan tartalmú levéllel, hogy a hatóságok a volt élettársával szemben eljárást indítsanak. Börtönbe kerüljön, és ezáltal ő be tudjon költözni a kiskorú gyermek nevén lévő, de az apa által használt dévaványai házba.

A nő 2019. március 28-án azzal a szándékkal adta át a levelet a gyermekjóléti szolgálat munkatársának, hogy azt továbbítsák a büntetőeljárás megindítására jogosult hatóságnak. Erre azonban nem került sor, mert a gyámhivatal az esetet saját hatáskörben kivizsgálta és megállapította, hogy a levél tartalma valótlan. A nő a kislány hamis vádra történő rábírásával, továbbá a levél megfogalmazása során használt kifejezésekkel a gyermek értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését súlyos mértékben veszélyeztette.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetlen előéletű nővel szemben büntetővégzésében felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki – tájékoztatott a Békés megyei Főügyészség.

 

Ez is érdekelheti: