Vecsernyés Dávid második helyen jutott döntőbe Szombathelyen

Vecsernyés Dávid Fotó: MTI/Kovács Tamás

A két évvel ezelőtt Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés Dávid második helyen jutott a nyújtó döntőjébe a Szombathelyen zajló torna világkupaversenyen.

hirdetés

A Budapesti Honvéd SE sportolóját a pénteki selejtezőben csak a horvát Tin Srbic tudta megelőzni, aki 2017-ben világbajnok, később pedig világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes volt a szeren. “Ahogy elnéztem, lovon, nyújtón és talajon a legerősebb a mezőny, ott jöttek el a legjobb tornászok. Nagyon remélem, hogy szombaton össze tudom rakni mentálisan a nyújtógyakorlatomat, és dobogóra állhatok majd” – nyilatkozta Vecsernyés, aki egy elemet kihagyott a gyakorlatából. “A döntőben koncentráltabb leszek. Ez a kis hiba kijött a selejtezőben, túl hosszú volt a kihagyás”.

hirdetés

A nyújtó döntőjébe Kardos Botond is bejutott, aki hatodik lett a selejtezőben, korláton pedig ötödik, így azon a szeren is tagja lesz a finálé mezőnyének, talajon viszont nem jutott tovább. Tomcsányi Benedek gyűrűn az ötödik helyen jutott döntőbe, korláton pedig elsőszámú tartalék lesz. Lólengésben Mészáros Krisztofer hetedik, Kállai Zoltán nyolcadik eredménnyel jutott fináléba. Előbbi talajon is ott lesz a legjobbak között. Ugrásban a nyolcszoros világ- és tízszeres Európa-bajnok román Marian Dragulescu végzett az élen a kvalifikációban, magyar résztvevője nem lesz a döntőnek.

A további program:
szombat:
szerenkénti döntők – férfiak: talaj, lólengés, gyűrű, nők: ugrás, felemáskorlát 15.00
vasárnap:
szerenkénti döntők – férfiak: ugrás, korlát, nyújtó, nők: gerenda, talaj 15.00

MTI

hirdetés