Lezárt ügy: Ittasan okozott súlyos balesetet Békéscsaba külterületén

Fotó: Police.hu

Békéscsaba közelében egy ittasan vezető férfi autójával áttért a szemközti sávba és összeütközött egy személygépkocsival. A balesetben hárman sérültek meg, a vétlen járművezető súlyosan. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Súlyos sérüléssel járó baleset történt 2020. július 18-án, 22 óra előtt pár perccel Békéscsaba külterületén. Egy Békés irányából Békéscsaba felé tartó autós áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és összeütközött egy szemből érkező személygépkocsival. A balesetben hárman sérültek meg, a vétlen jármű vezetője súlyosan.

A helyszínen a balesetet okozó autósnál az alkoholszonda ittasságot jelzett. A rendőrök orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték, majd az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az 52 éves békési férfi úgy vezetett, hogy a szervezetében alkohol volt. Kihallgatásán el is ismerte, hogy mielőtt elindult a barátnőjéért Békéscsabára, pálinkát és sört is ivott.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas állapotban bűntett miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2020. október 5-én továbbította az ügyészségre.

Police.hu


Kövessen minket Facebookon!