Kamion gázolt halálra egy embert a 44-es főút békéscsabai szakaszán

halálos baleset Békéscsabán Fotó: Körös Hírcentrum

Kamion gázolt el egy embert a 44-es főút békéscsabai szakaszán, a Gyulai úti körforgalomnál 15 óra 30 perc körül.

A város hivatásos tűzoltói emelőpárna segítségével emelték ki az embert a jármű alól. Portálunk úgy tudja, egy kerékpárral közlekedő nőt ütött el a kamion, akinek az életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.

hirdetés

Frissítés 16.47 : A rendőrség megerősítette információnkat, miszerint egy biciklis nő érintett a balesetben. A kerékpáros a helyszínen meghalt. A helyszínelés miatt a körforgalom egy részét lezárta, a Gyula felől Békéscsabára tartókat a Veszely Csárdánál Doboz felé terelik. A rendőrség a közlekedők megértését és türelmét kéri.

Frissítés 17.00: Szarvas Ágnes r. őrmester a helyszínen nyilatkozik portálunknak:

 

Frissítés 17.44: a tragédia kapcsán többen megnyilvánultak a közösségi oldalon. A legtöbben annak adnak hangot, hogy „a körforgalom közelében sehol nem lehet sem gyalog, sem kerékpárral szabályosan és biztonságosan átjutni az út túloldalára. Pedig a Lukoil melletti “dűlőben” vállalkozások is vannak és nem mindenki alatt van autó” – írja az egyik kommentelő.

Egy másik hozzászóló arra hívja fel a figyelmet, hogy a Városi Sportcsarnoktól a Gyulai úton kifelé haladva már egyáltalán nincs zebra. „Hónapok óta lobbizok minden lehetséges hivatalos helyen annak ügyében, hogy legyen végre egy kijelölt gyalogátkelő. Eddig mindenhol hárítottak, elutasítottak, nincs rá keret, stb… Mindkét irányból hatalmas a forgalom, gyalogosoként és kerékpárosként életveszélyes átjutni a Gyulai út egyik oldaláról a másikra” – írja.

Frissítés 17.56: portálunk megkereste Horváth Lászlót, a Járművezető-Szakoktatók és Képzőszervek Országos Egyesület, Békés megyei Szervezetének elnökét aki elmondta: ebben a körforgalomban a lakott területen kívül érvényes KRESZ szabályok vonatkoznak.

A szakember úgy fogalmazott, ebben a körforgalomban gyakorlatilag lehetetlen szabályosan, mi több biztonságosan átkelni gyalogosok, és kerékpárt toló gyalogosok számára. Ennek a balesetnek kapcsán úgy gondolja, hogy a baleset áldozata a tehergépjármű holtterébe kerülhetett, így a járművezetőnek esélye sem volt arra, hogy észlelje az ott közlekedő kerékpárost.

Hozzátette, hogy a Gyulai úti körforgalom kialakításának idején még nem volt ott ekkora forgalom. Ahhoz, hogy egy biztonságos átkelést lehessen ott biztosítani, jelentős beruházásra és átépítésre lenne szükség.

Frissítés 20.10: A helyszínelés miatt elrendelt útlezárást a rendőrség 19 óra 50 perckor feloldotta.