Letartóztatásban a győrújbaráti álbajuszos és parókás rabló

fegyverrel Fotó: Police.hu

A Battonyai Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 44 éves győrújbaráti férfi letartóztatását. A férfi 2008. augusztus 15-én ismeretlen társával egy medgyesegyházi cég irodáját rabolta ki, és több mint félmillió forintot zsákmányolt.

hirdetés

Ahogyan arról mi is beszámoltunk korábban, a férfi ismeretlen társával 2008. augusztus 15-én kora délelőtt parókában és álbajusszal bement az egyik medgyesegyházi cég irodájába. Az egyedül tartózkodó sértettet egy pisztolynak látszó tárggyal arra kényszerítették, hogy a páncélszekrényben tárolt készpénzt adja át. Az 564.777 forint átadását követően az elkövetők a sértettet megkötözték, az iroda mellékhelyiségébe zárták. Majd a helyszínt az utcán várakozó gépkocsival elhagyták.

Az egy évtized után a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság látókörébe került egyik terheltet 2020. október 6-án elfogták, és fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt vonták gyanúsítottként felelősségre. A törvény a bűncselekményt 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

A letartóztatás kezdeményezésére azért került sor, mert a bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyára tekintettel tartani lehet a férfi szökésétől, elrejtőzésétől.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett, és a férfi letartóztatását 1 hónapra elrendelte. Egyidejűleg a gyanúsított és védője indítványára a bíróság 50 millió forint óvadékot állapított meg, és letétele esetére a férfi bűnügyi felügyeletének elrendelését helyezte kilátásba. Ezen utóbbi döntés ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés