A rendőrség történetét bemutató kiállítás nyílt Békéscsabán

kiállítás Békéscsabán, rendőrségi Fotó: Police.hu

A Rendőrmúzeum által összeállított tárlat a Csabagyöngye Kulturális Központban várja az érdeklődőket.

Idén 100 éves az államosított magyar rendőrség. Ebből az alkalomból a Rendőrmúzeum egy kiállítást állított össze. A fotókkal illusztrált tárlat átfogó képet ad a magyar rendőrség szervezetének főbb történeti állomásairól. Az anyagot Budapesten, a Rendőrségi Igazgatási Központban is bemutatták, illetve vándorkiállításként bejárja az ország valamennyi megyéjét. A tartalmas és érdekes összeállítás Békés megyében Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban tekinthető meg.

hirdetés

A tárlat 2020. október 14-én tartott megnyitóján Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója méltatta az intézményük és a rendőrség között kialakult együttműködést, megosztotta a rendőrség munkájáról szerzett jó tapasztalatait, majd egy díszkötéses tanulmányt adott át Hudák Pál r. ezredesnek, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének. A békéscsabai rendőrség történetéről szóló áttekintést Szalay Ágnes, az intézmény történésze készítette.

A tárlatot megnyitó rendőrfőkapitány-helyettes köszönetét fejezte ki az értékes, tudományos igényességgel összeállított ajándékért. Az ezredes a centenáriumról szólva elmondta, hogy ez az ünnep alkalmat ad arra, hogy felidézzük az egy évszázad alatt a testületben történt fontosabb eseményeket, változásokat. Ebben segít a Rendőrmúzeum kiállítási anyaga, amelyet Békéscsabán 2020. október 24-ig tekinthetnek meg az érdeklődők a Csabagyöngye Kulturális Központ földszintjén.

Police.hu