Csütörtökön újabb csapadék érkezik egy mediterrán ciklonnal

változékony, nyugodt őszi, veszélyjelzéseket, borúsabb, ősz, hideg, szeles, csapadékos, szenteste, szürke, mediterrán, hidegfront, eső, időjárás, ősz, tél, ködös Fotó: Pixabay

Újabb mediterrán ciklon érkezik a hét negyedik napján, többfelé ismét kiadós eső hullhat.

Szerdán észak felé távozik a kiadós csapadékot okozó légörvény, a legtovább északon eshet, a hegycsúcsokon akár havas eső, hó is. A csapadékmentes idő azonban nem tart sokáig, csütörtökön délnyugat felől újabb mediterrán ciklon érkezik, mely szombatig hatással lesz időjárásunkra. Bár a mostanihoz hasonló extrém mennyiségű csapadék nem valószínű, így is sokfelé hullhat 10-15, helyenként 20 mm-nyi eső. Az eső, záporok mellett csütörtökön délen, pénteken északon, északkeleten egy-egy zivatarra is van esély.

hirdetés

Csütörtökön nagy lesz a hőmérsékletbeli különbség az országban: a legtöbb helyen 10-16 fok várható, délkeleten viszont a 20 fokot is meghaladhatjuk. Pénteken 10 és 17 fok között alakulhatnak a maximumok, nyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket. Viharos légmozgásra ezúttal nem kell számítani, de többfelé megélénkülhet az északkeleti, később a nyugatira, északnyugatira forduló szél. Hétvégétől szárazabb időszak veheti kezdetét – tájékoztatott az Időkép.