20 foknál is melegebb lehet jövő hét derekán

melegebb, szeptember, ősziesebbre, Felmelegedés Illusztráció: Pixabay

Véget érnek a szomorkás hangulatú napok, vasárnaptól egyre több napsütés, szerdától erős felmelegedés, melegebb idő jön.

Lassanként megnyugszik, szárazabbra fordul időjárásunk, hétfőtől már sehol sem kell számítani csapadékra. Emellett a napsütés kerül túlsúlyba, és a hét eleji hűvösebb napokat követően jelentős felmelegedés körvonalazódik. Hétfő és kedd hajnalban ugyanakkor még hideg lesz, többfelé gyengén fagyhat.

Szerdától egy Nyugat-Európa fölött kialakuló ciklon előoldali áramlási rendszerében dél, délnyugat felől egyre melegebb légtömegek érkezhetnek sokfelé erős, a Dunántúlon helyenként viharos szél kíséretében. Enyhülnek az éjszakák, egyre kevesebb helyen süllyedhet majd 5 fok alá a hőmérséklet. Napközben egyre többfelé elérjük a 20 fokot, csütörtökön a legmelegebb tájakon akár 22-23 fok is lehet.

Ezeken a napokon elsősorban fátyolok szűrhetik a napsütést, csapadék az ország nagy részén nem várható. Hajnalonként főként a szélcsendesebb északi tájakon képződhetnek ködfoltok, melyek a déli órákig várhatóan mindenhol feloszlanak majd – írja az Időkép.


Kövessen minket Facebookon!