A látogatási tilalom alatt is lehetséges az apás szülés Orosházán

apás szülés, baba Fotó: iStock

Az új koronavírus miatt elrendelt kórházi látogatási tilalom ellenére lehetőség van arra, hogy egy gyermek születésénél az anyuka által megjelölt személy jelen lehessen. Az ehhez szükséges dokumentumokat most már emailben vagy postán is el lehet küldeni. 

hirdetés

Az Orosházi Kórházban hosszú évek óta lehetőség, hogy az édesanya megjelöljön egy személyt, aki vele van a vajúdás és a szülés ideje alatt. A látogatási tilalom alatt ez továbbra is adott, azonban van néhány dolog, amire ehhez szükség van.

  • A megjelölt személy köteles beszerezni egészségi állapotáról egy háziorvosi nyilatkozatot. Az igazolás érvényességének 14 napon belül kell lennie, tehát ha addig nem születik meg a baba, újat kell kérni a háziorvostól.
  • Emellett egy egyszerű nyomtatványon kérvényezni kell a bentlétet. Ezt elsőként a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa bírálja el, majd a főigazgató vagy az orvosigazgató adja meg az engedélyt.

A nyomtatványt a Könd utcai szakrendelő földszintjén, a terhesgondozóban lehet beszerezni (akár a kismama is kérheti), melyet a háziorvosi igazolással együtt az ápolási igazgatósági titkárságon (szakrendelő 3. emelet) kell leadni.

  • Azért, hogy külön ne kelljen ezért bejönni az intézménybe, az Orosházi Kórház lehetőséget biztosít az emailes vagy postai ügyintézésre is. Az igénylő nyomtatványt a kórház honlapjáról lehet letölteni az alábbi linken: https://tinyurl.hu/lCId/
    Ezt kitöltés és aláírás után a 14 napnál nem régebbi háziorvosi igazolással együtt szkennelve vagy lefotózva – oly módon, hogy az összes adat olvasható legyen – be lehet küldeni:  E-mailben: nogyogy@ohk.hu email címre Postán: Orosházi Kórház Szülészet-Nyőgyógyászati Osztály; 5900, Orosháza, Könd utca 59. Telefonszámot is meg kell adni, hogy kérdés esetén a kollégák fel tudják önöket hívni.
  • Ha eljön a szülés ideje, a megjelölt személynek a portán kell jeleznie érkezésének okát, a portás telefonál az osztályra és az engedély visszaigazolása után a kijelölt személy felmehet a szülőszobára.
  • A szülőszobai tartózkodás alatt kézfertőtlenítőt, steril arcmaszkot, kesztyűt és köpenyt kórházunk biztosít.

Amennyiben egyéb kérdése van, kérjük hívja a 06 68 411-166-os számon a 235-ös melléket, a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon adnak bővebb felvilágosítást.

hirdetés