Lezárt ügy: Egy biciklis okozott súlyos balesetet Békéscsaba külterületén

veszélyes, Közokirat, Autót, Gyulán, bántalmazták, kaszaperi, Jogosítvány, őzet, Békés, Garázdaság, ittas vezető, pénztárcáját, Határsértőket, közlekedési, Nagykamaráson, rendőrök, Játékkonzolokat, vésztőn, gyermekpornográfia, előállítás, Szarvason, nagykátai, hétvégi, kábelt, Jármű, engedély, Bódult, balesetnél, Garázdaság, Körösladányban, Letartóztatásban, Berúgta, fellökött, Lopás, Kétegyháza, késelt, Betörte, Testi sértés, Dobozon, kerékpáros, ittas, román, család, szombat, Ittasan, Szarvas, Békéscsaba, Mezőberényben, Füzesgyarmat, bántalmazott, mezőkovácsházi, lopott, Elek, rendszám, Gyomaendrőd, Közokirat, ütközött, Mezőhegyesen, távoltartó, kábítószert, mezőgyáni, interneten, jövedéki, fizetés, Mezőberényben, Építőanyagot, zebra, Csanádapácán, Körösladányban, német, Tehervonaton, Okányban, bántalmazott, sértett, Pusztaföldváron, Kaszaperen, kondoroson, kerékpárt, emberölés, határsértő, bűnbanda, vonaton, Nagybánhegyes, lakatlan, végegyházi, parkoló, segédmotor, rendszámot, lengyel, Csárdaszálláson, mentősnek, pénzt, szeghalmi, mezőkovácsházán, Sínek, Battonyán, kevermesen, kevermes, testi sértés, közokirat, Pusztaföldvár, rablás, pénztárcát, sorompó, Végegyházán, pszichoaktív, baleset, férfi, Füzesgyarmaton, határsértőt, biciklis, Nagyszénáson, gyermekeit, Gádoroson, győrújbaráti, Dombiratoson, kábítószer, Kevermesen, Medgyesegyházán, garázdaság, dévaványán, békésen, ukrán, orosházán, Lovaskocsit, Szarvason, elfogás, robbanómotoros, távoltartás, Közokirat, Közlekedés, Testi sértés, mozgáskorlátozott, Megütött, lopás, közokirat, Medgyesegyházán, savval, prostitúció, sarkadi, lopott, francia, rendőrök, gyomaendrődön, Újkígyóson, Csalás, békési, Csorváson, eltűnt, koronavírus, kábítószer, békéscsabai, orosházi, Dobozon, megütötte, rendőrség, gázolajat, békés, hangszertokot, lopott, otthonukban, kevermesen, Őrizetbe, nagyszénáson, Garázdaság, Kétegyházán, Vésztőn, idős, garázdaság, szeghalmon, idős, alkalmi, Muronyban, körözés, önkormányzati, sarkadon, láncra, kétegyházi, szarvason, gyalogost, lányt, magyarbánhegyesen, kerekegyházi, szabálysértés, tótkomlóson, Lopás, rendszámát, jogosítvány, Szeghalmon, ittas, tetris, Gyulán, elfogás, elhajtott, rendőrei, csalás, bélmegyeren, lőkösháza, újkígyóson, azonosító, police, bűnügy, rendőrség, őrizetbe, fehér, békéscsabán, közlekedési, tótkomlóson Fotó: Pixabay

Békéscsaba külterületén egy biciklis szándékosan olyan közel hajtott egy robbanómotoros kerékpárral közlekedő férfihez, hogy a férfi elesett és súlyosan megsérült. A baleset okozója elhajtott a helyszínről, de néhány perc múlva visszament a sérülthöz. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

hirdetés

Közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmények elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy kerékpárost. A 35 éves férfi 2020. június 11-én Békéscsaba közelében, a Dobozi út kerékpárútján szándékosan olyan közel ment egy robbanómotoros kerékpárral közlekedő férfihez, hogy megzavarta őt. A robbanómotoros kerékpáros elvesztette az egyensúlyát, elesett és súlyosan megsérült.

hirdetés

A hozzá közel hajtó férfi először eltekert a helyszínről, majd percekkel később visszament. Kihallgatásán azt mondta, hogy nagyon megijedt, és nem tudta, mit csináljon. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait 2020. október 14-én továbbította az ügyészségre.

A közúti közlekedés szabályairól szóló rendelet, közismert nevén a KRESZ pontosan leírja, mi a teendő közlekedési baleset esetén. A balesettel érintett jármű vezetője köteles azonnal megállni, a baleset sérültjeinek, illetve azoknak, akik veszélybe kerültek, segítséget nyújtani és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni.

Ha a baleset halált vagy személyi sérülést okozott, a balesetről a rendőrséget haladéktalanul értesíteni kell és a lehetőségekhez képest gondoskodni kell a nyomok megőrzéséről. A helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni. Ha úgy látják, hogy nem történt személyi sérülés, akkor is adják meg egymásnak az adataikat, elérhetőségeiket, hiszen egyrészt a kárrendezéshez szükség van adatokra, másrészt ha később kiderül, hogy mégis megsérült valaki, a történtek tisztázásához szükség van a baleset részeseinek közreműködésére – írja a Police.hu.

hirdetés