Október 23-án és a hosszú hétvégén változik a menetrend

menetrendek, március 15, talált, Vasutas, online, közlekedési, vasúti, utazási, október, nemzetközi, MÁV, vonat, Munkanap Fotó: Körös Hírcentrum

Az ünnep és a háromnapos munkaszünet miatt változik a közlekedési rend. Október 22-én pénteki, 23-án szombati, 24-én ünnepnapi, 25-én a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

hirdetés

A vasúttársaság a forgalmasabb vonalakon – a lehetőségekhez képest – több kocsival indítja az InterCity vonatokat. A felkészülés és a megnövelt kapacitások ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelnek az InterCity-k. Ezért érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket. Az InterCity-ken kívül a gyors-, sebes- illetve személyvonatokat is választhatják az utasok.

hirdetés

Érdemes a csúcsidőn kívüli – a menetrendi keresőben @ jellel jelölt – járatok között is keresgélni. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy használják a jegyértékesítő automatákat, az okostelefonokra letölthető MÁV applikációt, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás vagy a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt október 22-én 10:00-tól október 25-én éjfélig vehetik igénybe.

Továbbra is arra kérik az utasokat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és ne feledjék el, a maszk használata nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik – tájékoztatott a MÁVINFORM.

hirdetés