Több mint 10 millió forint értékben pénzt és ékszereket csalt ki idősektől az unokázós csaló

unokázós csaló, elfogás

A csalásokkal gyanúsítható nő több mint 10 millió forint értékben pénzt és ékszereket csalt ki öt idős asszonytól.

A gyanú szerint egy nő 2020. augusztus 27. és október 15. között öt budapesti – I., IV., VI., VII. és XI. kerületi – idős asszonytól csalt ki pénzt az unokázós trükkel. A feltételezett elkövető a sértettektől összesen több mint 8 millió forintot és közel 2 millió forint értékű arany ékszereket vett át.

Az elkövetés a már ismert módon történt, egy ismeretlen telefonáló – többször magát rendőrnek kiadva – azt mondta az idős sértetteknek, hogy gyermekük balesetet okozott, és pénzre van szüksége, hogy az eljárás során szabadlábon védekezzen. A pénzátadásra mindig más helyszínt beszéltek meg, majd ott egy fiatal nő vette át a kicsalt pénz vagy ékszereket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály unokázós nyomozócsoport kollégái azonosították a futárt, a 25 éves B. Karolinát, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. A nyomozók a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály kollégáival közösen 2020. október 19-én este egy terézvárosi lakásban elfogták a nőt, majd előállították a XI. Kerületi Rendőrkapitányságra.

A rendőrök B. Karolinát őrizetbe vették és ötrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A XI. kerületi nyomozók előterjesztést tettek a nő letartóztatásának indítványozására.

Police.hu


Kövessen minket Facebookon!