Galgóczi: a légúti tüneteket tapasztalók ne menjenek közösségbe!

egészségügyi, 16-18 évesek, járványügyi, oltási, járvány, légúti, koronavírus, belföld, járvány, fertőzöttek Fotó: koronavirus.gov.hu

A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a koronavírus-járvány megfékezése érdekében arra kérte az embereket, hogy légúti tünetekkel ne menjenek közösségbe, és szükség szerint konzultáljanak háziorvosukkal.

Galgóczi Ágnes vasárnap az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elmondta, a járvány továbbra is felszálló ágban van, az esetek számának további emelkedése várható. Kiemelte, az egészségügyi ellátórendszer fel van készítve a betegek fogadására.

hirdetés

A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője emlékeztetett, az őszi, téli és tavaszi időszak nagyon kedvező a légúti fertőzéseknek, ezért fontos a friss zöldségek, gyümölcsök, valamint a D és C-vitaminok fogyasztása. Szintén fontosnak nevezte a fertőzés megelőzésére vonatkozó szabályok betartását, így például a maszkviselést, a távolságtartást és a fertőtlenítést. Galgóczi Ágnes mindenkitől azt kérte, kerüljék a tömegrendezvényeket és azokat a helyeket, ahol a szociális távolságtartás nem megoldható – írja az MTI.