Perecz Márk kétszeres országos bajnok lett

országos Fotó: BM Kano Judo SE

Hétvégén rendezték meg a Serdülő B korcsoportos fiúk országos bajnokságát, a győri Olimpiai Sportparkot hetvenhárom egyesület 280 judósa töltötte meg.

hirdetés

A BM Kano Judo SE újabb magyar bajnokkal gazdagodott a 12 éves Perecz Márk személyében. A fiatal tehetség korábban is megmutatta tudását kétszeres diákolimpiai bajnok ezen a versenyen szerezte meg második országos bajnoki címét. Márk a -66 kg-os súlycsoport legfiatalabbjaként indult egy korcsoporttal feljebb. A korkülönbség nem okozott neki akadályt szó szerint végigsöpört a mezőnyön. Három győztes mérkőzés után a dobogó tetejére állhatott az idősebbek között.

hirdetés

Gyáni János edző így nyilatkozott: ”Hatalmas fejlődést látok Márkón, minden nap ott van edzésen és az ifi korosztályú Kiss Hubával példaértékűen dolgoznak együtt, nagy húzóerők egymásnak, ez a sok munka most kifizetődött. Ilyen magabiztosan még nem versenyzett, ami mutatja, hogy ő is érzi mindent megtett a megfelelő felkészülés érdekében. A karantén és az edzések kihagyása mindenkit megviselt, ő azonban akkor sem adta fel instrukciót kért és otthon is készült, bajnok akart lenni, ami sikerült is. Nagyon büszke vagyok rá, tovább folytatjuk az eredményes munkát nem állunk meg két bajnoki címnél.” Márknak még hátra van a saját korosztályos bajnoksága, ahol az újdonsült bajnok nagy esélyesként indul.

A következő hétvége eseményekkel telinek ígérkezik, hiszen Özbas Szofi Grand Slam sikere után Horvátországba utazik és november 5-én Junior Európa-bajnokságon lép tatamira, képviselve Magyarországot és egyesületét. Eközben hazánkban megrendezésre kerül a Diák A, B országos bajnokság, ahol Gyáni János tanítványai közül újabb bajnokok születhetnek – tájékoztatott az egyesület.

 

hirdetés