Felhívás a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által nyilvántartott országos vizsgafelügyelői névjegyzékbe történő jelentkezésre

Iparkamara, felhívás, Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Az új szakképzésről szóló törvény értelmében szakmai vizsga vizsgabizottsága három tagból áll, amelynek ellenőrzési feladatokat ellátó tagja (vizsgafelügyelő) felel a szakmai vizsga szabályszerűségéért. A vizsgabizottság ellenőrzési feladatokat ellátó tagját (azaz a vizsgafelügyelőt) a szakmai vizsga helyszíne szerint területileg illetékes gazdasági kamara delegálja.

hirdetés

A területileg illetékes gazdasági kamara a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (a továbbiakban: MKIK) által kialakított és gondozott vizsgafelügyelői névjegyzékről delegálja a vizsgafelügyelőt az akkreditált vizsgaközpontok által szervezett alábbi szakmai vizsgákra:

hirdetés

– a Szakmajegyzékben (az OKJ új elnevezése) szereplő szakmák szakmai vizsgái,

– a Szakmajegyzékben szereplő szakmák részszakmáinak szakmai vizsgái,

– a szakmai képzésben (felnőttképzés új elnevezése) megszerezhető szakképesítések képesítő vizsgái.

A vizsgafelügyelői névjegyzékbe jelen pályázati felhívás alapján lehet jelentkezni. Kérjük, hogy azok is jelentkezzenek, akik a régi rendszerben láttak el vizsgabizottsági feladatokat.

A részleteket megtalálják a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján, vagy keresse kollégánkat: Miholecz Ildikót a +36-30-590-00-88-as telefonszámon.

hirdetés