Végre újra versenyezhetnek az újkígyósi kick-boxosok

újkígyósi Fotó: Körös Hírcentrum

Ismét a Körös Hírcentrum stúdiójának vendégei voltak az Újkígyósi Királyteam Kickbox Akadémia vezetője és edzője, Korcsog László, valamint több növendéke, Bánfi Boglárka, Koszti Iringó és Loneán Tamás. Beszámoltak arról, hogyan telt az elmúlt fél év az egyesületnél, illetve milyen megmérettetésekre készülnek.

hirdetés

Éppen az előző interjú után kerülhetett sor a Kick-Box Diákolimpia Országos Döntőjére, ahol nagyon jól szerepelt az újkígyósi együttes. 16 érmet szereztek, ami történelmi siker volt. Akkor még nem tudták, mi vár rájuk néhány nappal később – kezdte beszámolóját Korcsog László. A járványhelyzet kezdete után két hónap szünet következett, majd kiscsoportos formában újrakezdték az edzéseket. A köztes időszakban például gyakorlatokról készült videókat kértek a gyerekektől, ezzel is motiválva őket. A versenyzésben fél évet kellett kihagyjanak, októberben tudtak először indulni a fiatalok.

hirdetés

Bánfi Bogi hároméves korában kezdett el kick-boxolni, egy év kihagyásával tavaly tért vissza a sportághoz. Az előző évben a győri Európa-bajnokságon második helyezést ért el, idén már a kadet 2-es korosztályban, 42 kg-os súlycsoportban versenyez majd. Koszti Iringó számára újdonság, hogy már készül a formagyakorlat kategóriában is. Szereti a tornát, az akrobatikus elemeket, ezt is ötvözheti a kick-boxszal. Emellett a pointfighting kategóriában is rendszeresen indul. Loneán Tamás nyolc éve kick-boxol, idén ősztől a junior korosztályban. Őt a karantén megviselte, hiszen nem tudtak lejárni edzeni. Videókat készítettek, egymással versenyeztek különböző gyakorlatok bemutatásával.

Korcsog László megosztotta, hogy az egyesületnél kiemelten kezelik, hogy minél több szabályrendszerben versenyezzenek a tanítványok, színesedjen a paletta. Viszont arra nem tud választ adni ő sem, hogy mi vár rájuk a következő hetekben. Abban reménykedik, hogy minél tovább edzhetnek a saját termükben, a következő bajnokságuk Makón lenne, ha a járványhelyzet engedni fogja.

Az őszi időszak része még az utánpótlás biztosítása is. Ekkor történik a toborzás, vagyis bemutatókat tartanak, iskolákat, óvodákat keresnek fel. Ugyanis már óvodásoknak is tartanak a kick-box alapjait tanító foglalkozásokat, ezek fegyelmezettséget, koncentrációt tanítanak a gyerekeknek. Egyelőre 15 új jelentkezővel számolnak.

A teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés