Napos pénteknek és szombatnak örülhetünk

hűvösebb, borús, hidegfront, Hűvösebb, Szerdán, hűvös, felmelegedés, melegszik, eső, napos, csapadékosabb Illusztráció: Pixabay

A hidegfront elvonulását követően csütörtök délutántól észak felől csökkenni kezd a felhőzet, pénteken és szombaton sokfelé lesz napos időjárás.

hirdetés

Egy hidegfront hatására csütörtök délutánig különösen a középső országrészben hullhat jelentős, néhol 15-20 mm-nyi eső, de máshol is sokfelé eshet. A front elvonulását követően csütörtök napközben észak felől szakadozni kezd a felhőzet. Ebben segít a feltámadó északias szél is, amely szárazabb levegőt hoz magával.

hirdetés

Pénteken és szombaton hazánk nagy részén sok napsütésben bízhatunk. Hajnalban pénteken csak helyenként, szombaton már kicsivel nagyobb területen válhat párássá, ködössé a levegő, de a pára, illetve köd nagy része napközben feloszlik. Hajnalonként hideg lesz, nem egy helyen fagyhat is. Délutánonként 9-14 fokig melegedhet a levegő, csak szombaton a hosszabb ideig ködös, párás tájakon lehet egy-két fokkal alacsonyabb a csúcshőmérséklet.

Érdemes lesz kihasználni a napsütést, vasárnaptól ugyanis egyre nagyobb területen marad meg napközben is a hajnalra képződő köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, a jövő hét elejére beállhat a hidegpárna – írja az Időkép.

hirdetés