Digitális oktatás és online pályaválasztás a Kossuthban is

Pörneki Attila Fotó: Körös Hírcentrum

A Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos tagiskolájában is ismét visszaállt a digitális oktatás. Emellett a következő tanév beiskolázása szintén az online térben zajlik. A további részletekről Pörneki Attila, az iskola igazgatója számolt be a Körös Hírcentrum stúdiójában.

hirdetés

Pörneki Attila megosztotta, már a tanévet egy belső szabályzat kialakításával kezdték meg. Ezt ismerték a diákok, pedagógusok egyaránt. Tulajdonképpen folyamatos készültségben voltak az elmúlt hónapokban. A Kréta rendszere is fejlesztésre került, hogy a diákok munkája még követhetőbb legyen, illetve szeretnének idővel egyre több videóórát tartani.

hirdetés
Fotó: Körös Hírcentrum

Az online beiskolázásra készülve létrejött már egy, az intézmény képzéseit bemutató kisfilm. Emellett a közösségi média minden elérhető felületén igyekeznek megtalálni az érdeklődőket, hiszen nyílt napot a járványhelyzet miatt nem szervezhetnek.

A szakképzési rendszer átalakítása miatt megújult a Kossuth képzési rendszere is. A technikumi ágazatban a gimnáziummal megegyező óraszámban vannak a közismereti tárgyak. A 12. évfolyam végén három tárgyból (magyar, matematika, történelem) tesznek a tanulók előrehozott érettségi vizsgát. Majd az utolsó évre szakmai tárgyak és idegennyelv marad. A szakképző iskolába jelentkezők három év alatt sajátítják el a választott szakmát, majd aki szeretne, már munka mellett esti munkarendben leteheti az érettségit is.

Az intézmény pályaválasztást segítő kisfilmje ide kattintva tekinthető meg.

A teljes interjút itt meghallgathatják:

 

hirdetés