Szarvasi sikerek és érmek a WKF Karate Ligában

Szarvas, Sport, karate

Bátaszéken rendezték meg 2020. november 7-8-án a Hayashi Magyar WKF Karate Liga első fordulóját. A verseny célja az volt, hogy az indulóknak több mérkőzéses versengési lehetőséget biztosítson, ezzel segítve formában tartásukat és motivációjukat. A koronavírus-járványra tekintettel az esemény a kötelezőnél is körültekintőbb óvintézkedések betartása mellett zajlott.

hirdetés

A négyfordulós verseny sorozattal a karate társadalom a kialakult helyzetre talált megoldást: higiéniás óvintézkedésekkel, korosztályonkénti idősávokkal, két napra húzott versennyel, nézők nélkül biztosítva az alacsonyabb létszámokat a csarnokban. A belépéskor testhőmérséklet mérés történt, a bejáratoknál elhelyezett automata kézfertőtlenítőket mindenkinek kötelezően használnia kellett.

A szervezők a támogatók segítségével logókkal ellátott maszkkal fogadták a résztvevőket, edzőket és a bírókat, amit a meccseken kívül mindenkinek viselnie kellett. Ezen felül a versenyzők védőfelszerelését minden küzdelem előtt fertőtlenítette a mérkőzés ellenőrző bírája. Az alulról jövő kezdeményezésként útjára indult – és a Magyar Karate Szakszövetség által is támogatott – sorozat első állomására férfi katában (formagyakorlatban)  30, kumitében (küzdelemben)  114, női katában 26 és kumitében 83 hazai sportoló nevezett, s köztük voltak a szarvasi karatésok, akiket Ruzsinszki György Mester irányított.

Jól sikerült a verseny  Bagosi Marianna első versenyén a dobogó tetejére állhatott. A szarvasi karatésok hölgyversenyzője kiváló eredményét három fejrúgásokban bővelkedő győzelmet és egy döntetlent követően érte el körmérkőzéses rendszerben az első helyet.

Az erős kezdés után a későbbiekben sem telt el eseménytelenül az első versenynap. A fiúk Kemény Ákos és Ruzsinszki Balázs jóvoltából további két harmadik hellyel gazdagították a csapatot, Susányi Zoltán az ötödik helyen zárt.

Szarvas, Sport, karate

A második nap a megnyitót követően a felnőttek versenyszámaival indult. Tálas Bendegúz sajnos második meccsének elején lesérült, így az U21esek között sem küzdhetett. Müller Péter első mérkőzését nyerte a BVSC színeiben versenyző Gharimanov Revan ellen, azonban a következőkben 1-2 ponttal lemaradt a győzelemről, így az ötödik helyen zárt. Kerti Kelemen a kadet -63-ban első meccsét 10 másodperccel a vége előtt 2:1re elveszítette, a következő hármat azonban magabiztosan nyerte és a bronzéremért mérkőzhetett, amit sikerrel haza is hozott. A juniorok között Nagy Máté irányította és hozta első két mérkőzését, a hamadikon azonban az egyik  összeütést ellenfelének ítélték, így 1:2 arányú eredménnyel második helyen zárt.

Juhász Bálint a +68 kg-ban határozott találatokkal nyerte első két meccsét Csonka Viktor edzősködésével, a harmadikban azonban szintén egy ponttal lemaradt a továbbjutásról. A bronzmeccsen azonban ő is dominált és újabb érmet hozott a régiónak.

Eredmények: Küzdelem:

L KU 10-11év +40kg  1. Bagosi Marianna

F KU JUNIOR -61kg 2. Nagy Máté

F KU KADET -63kg 3. Kerti Kelemen

F KU JUNIOR +68kg 3. Juhász Bálint

F KU 12-13év +55kg 3. Kemény Ákos

F KU 10-11év +45kg  3. Ruzsinszki Balázs

A nemzetközi karate élet is kezd életre kelni, ennek jele hogy a koronavírus-járvány márciusi kitörése óta az első karate versenyt rendezték meg Tokióban, ahol a jövő nyárra halasztott ötkarikás játékokon először szerepel a hivatalos olimpiai programban a japán eredetű küzdősport.

A viadalnak a leendő ötkarikás színhely, a patinás Nippon Budokan harcművészeti csarnok adott otthont, ahol a pandémia változatlan fenyegetése miatt kellő óvintézkedések mellett rendezték meg a tornát. A versenyt zárt kapuk mögött tartották, a regisztrált csapat- és stábtagok mellett vendégek csak korlátozott számban lehettek jelen. Mindenkinek kötelező volt az arcmaszk használata, ahogyan a tatamin kívüli távolságtartás szabályait is szigorúan betartatták.

hirdetés