Elültették a családok az első fákat Békésen

Fotó: GaPix Fotó

Az utolsó szabadtéri rendezvények egyikeként kőrisfákat ültettek november 7-én a családok a Május 1. parkban. A „Mert Fából lesz az Erdő” faültetési programban ötven család igényelt fát a 2020-ban született gyermekének. Polgár Zoltán alpolgármester ötlete nyomán valósult meg az első „babafa-ültetés”, a BKSZ Kft. munkatársai segítségével gyorsan a helyére került mind a húsz kőrisfa.

hirdetés

Kálmán Tibor polgármester köszöntötte a családokat a helyszínen, és kiemelte, öröm számára, hogy Polgár Zoltán alpolgármester kézbe vette és megvalósította a „Mert Fából lesz az Erdő” faültetési programot, amiről a képviselő-testület még idén februárban döntött. A most elültetett ötven facsemete közül húsz kőrisfa a Május 1. parkban kapott helyet, harminc békési szilvafa pedig a családok saját ingatlanánál fog növekedni és teremni.

hirdetés

A programban a védőnők folyamatosan felkeresték egy jelentkezési lappal azokat a háztartásokat, ahova újszülött érkezik. A szülők nyilatkozhattak arról, hogy azt szeretnék, hogy az önkormányzat gondoskodjon a fa elültetéséről vagy saját maguk kívánják elültetni azt.

faületeés Békésen
Fotó: GaPix Fotó

Az igénylés lehetősége folyamatos, a következő faültetés ideje jövő év őszén lesz, ez a legideálisabb a facsemeték megfakadásának. Békésen idén eddig 152 baba született, akik közül ötvenen az első faültetésre, további tíz család már a jövő évi faültetésre adta be igénylését.  2020-ban eddig 132 házasságkötés lett előjegyezve és még néhány lesz a közel jövőben lebonyolítva. Az alpolgármester a jelenlévőknek beszámolt a településen elérhető és igénybe vehető családtámogatási formákról.

Így a lakásvásárláshoz és lakásfelújításhoz igénybe vehető kamatmentes kölcsön lehetőségéről, a nevelési és tanévkezdési támogatásról, a 4 az 1-ben bérletről és a pályázati forrásból megvalósított lakásfelújításokról is, amellyel számos fiatal békési családnak tudtak segíteni. Köszönjük a családoknak, hogy aktív részesei ennek a programnak, ez visszaigazolás számunkra, hogy van létjogosultsága a képviselő-testület által támogatott kezdeményezésünknek – tette hozzá Polgár Zoltán.

A Május 1. parkban kihelyezett táblán egy QR kódot találnak, amely a bekesibabafa.hu oldalra vezeti az érdeklődőket okostelefonjaik segítségével.

hirdetés