Ismét fertőtlenítik Békés közterületének forgalmasabb részeit

Békés Fotó: Békési Polgármesteri Hivatal

Néhány napja ismét folyamatosan fertőtlenítik Békés forgalmasabb közterületeit a Békési Önkormányzati Tűzoltóság tűzoltói. Ennek során érintik a buszpályaudvart, az áruházláncok parkolóit, a posta előtti területet.

Békés település még tavasszal, a koronavírus-járvány elleni védekezés első hullámában megkapta a szükséges szakhatósági engedélyeket a közterek, gyakran látogatott területek, útvonalak megelőző fertőtlenítésére. A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése és lassítása érdekében Polgár Zoltán alpolgármester idén márciusban a Békés Megyei Kormányhivatalnál kezdeményezte, hogy a települési önkormányzat a békési utcák és forgalmas területek fertőtlenítését helyi szinten, bizonyos rendszerességgel elvégezhesse.

hirdetés

A megelőzés nagyon fontos számunkra, reméljük, hogy a településünkön meglévő fertőzéses esetszám nem fog tovább növekedni. Néhány napja újra megkezdtük a legforgalmasabb helyek fertőtlenítését. A békési tűzoltók kézi permetező használatával fertőtlenítik a buszpályaudvart, az áruházláncok parkolóit és a posta előtti területet – nyilatkozta Polgár Zoltán alpolgármester.