Újra bevezetik az idősek vásárlási idősávját!

Orbán Viktor

A vásárlási idősáv bevezetését javasolták az Idősek Tanácsának tagjai, de a tavaszitól eltérő gyakorlattal – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn a tanácskozás után a közmédiával.

hirdetés

Novák Katalin azt mondta, hogy a javaslat szerint az idősek vásárlási idősávja háromról egy-két órára csökkenne, valamint – a generációk közötti feszültség csökkentése érdekében – csak hétköznapokon és olyan időpontban lenne, amikor amúgy is kicsi a boltok forgalma. Fontos az is, hogy az idősek a nekik fenntartott időn kívül is, bármikor szabadon vásárolhassanak – ismertette a miniszter a javaslatot.

hirdetés

Frissítés 2020.11.23 12.32: 

Orbán Viktor, az Idősügyi Tanács ülését követően aláírta azt a kormányrendeletet, amely értelmében az idősek hétfőtől péntekig 9 és 11 között védett sávban vásárolhatnak, vagyis ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban. Hétvégén pedig 8 és 10 óra között érvényes ugyanez a 65 év felettiekre.

A miniszterelnök a pontosság kedvéért hozzátette: az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy “védett idősáv”, amikor csak ők tartózkodhatnak a boltokban.

Frissítés 2020.11.23 18.15:

A rendelet holnaptól, azaz november 24-től lép életbe, olvasható a Magyar Közlönyben.

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés