Kétszer is jól jelzett a szén-monoxid érzékelő

szén-monoxid

November 23-án a megye két településén is jelzett a szén-monoxid érzékelő. Szerencsére senki nem sérült meg.

hirdetés

Szén-monoxid érzékelő jelzett be november 23-án az esti órákban Füzesgyarmaton a Gacsári István utcában. Az esethez riasztott helyi önkéntes és szeghalmi hivatásos tűzoltók mérései alacsony koncentrációban igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. Felhívták a tulajdonos figyelmét a gázbojler szakszerű használatára és egy szellőző berendezés beépítésére. Az érzékelő gyors jelzésének köszönhetően nem sérült meg senki.

hirdetés

Szén-monoxid érzékelő jelzett be november 23-án késő este Mezőkovácsházán a Bem József utcában. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók mérései magas koncentrációban igazolták a mérgező gáz jelenlétét a lakótérben. A helyszínre kért gázszolgáltató szakemberei további ellenőrző méréseket végeztek, melynek alapján az átfolyós vízmelegítőt kizárták a rendszerből és felhívták a lakók figyelmét a füstelvezető rendszer felülvizsgálatára. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a fűtés más alternatív módon megoldott. A szén-monoxid érzékelő jelzésének köszönhetően nem sérült meg senki – tájékoztatott a katasztrófavédelem.


Minden fűtési időszakban előfordul, hogy a tűzoltókat szén-monoxid szivárgáshoz riasztják. Ezeket az esetek meg lehetne előzni kellő elővigyázatossággal. A szén-monoxid jelzők életet menthetnek, ezért fontos, hogy amennyiben lehetőségünk van rá, szerezzünk be legalább egyet, vagy akár többet is ingatlanunkba. Minderről bővebben itt olvashat.


 

hirdetés