Ködös, nyirkos idő lesz adventig

télies, baleset, ködös, köd, időjárás, közlekedés, tél Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Ez a hét már túlnyomóan felhős idővel, fagyos, ködös reggelekkel telik el.

hirdetés

Ködös, felhős, hidegpárnás helyzet ígérkezik a következő napokban. Egyre inkább hegycsúcsainkra korlátozódik a napsütés. Reggelente gyenge fagy, és ezzel járó ónos szitálás is előfordulhat. A ködszitálás a növényeken és tereptárgyakon zúzmaralerakódást hozhat létre.

Szerdán sokfelé indulhat sűrű köddel a nap, helyenként ónos szitálás sem kizárt. A köd napközben is megmaradhat, valamint alacsony szintű rétegfelhőzetté alakul át. Kevés napsütés főként a Dunántúlon lehet. Északnyugaton feltámad a déli-délkeleti szél, másutt gyenge lesz a légmozgás. Kora reggel -5, +1, délután 2-7 fok várható.

Csütörtökre országszerte beáll a hidegpárna, ami ködös, nyirkos, borongós időt jelent, néhol szitálással. Hajnalban -5, +1, délután 0-5 fok valószínű.

Pénteken és hétvégén is folytatódik a borongós, szürke idő. Gyenge lesz a légmozgás, a legmelegebb órákban 0-6 fok valószínű. Szitálás, reggelente ónos szitálás is előfordulhat, hétvégén északon, északkeleten azonban helyenként havas esőre, kisebb havazásra is van esély – tájékoztatott az Időkép.

hirdetés