Finomságok érkeztek az Orosházi Kórházba a Kossuth-tagiskola diákjaitól

Kossuth Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

Bár a járvány miatt a szakképző iskolákban is digitális tanrend van érvényben, azonban a központi rendelkezések szerint a belső gyakorlatokat meg lehet tartani. Így a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium gyakorlati óráira a vendéglátós diákok is bejárnak.

– Az iskola konyhája is működik, így a gyerekek folytatják tanulmányaikat, készítik a különböző ételeket. A diákokkal közösen úgy döntöttünk, hogy az elkészült finomságokat behozzuk a kórházba. Ezzel is könnyítve kicsit azon a nagy terhen, amit ebben a nehéz helyzetben az egészségügyi dolgozók viselnek. A diákok a legjobb tudásukkal készítették a sütiket, fogadják szeretettel – mondta Pörneki Attila igazgató.

hirdetés

A finomságokat a kórház konyhásai kiporciózták és minden osztályra eljuttatták. A sütik mellé pedig érkezett egy csodás mézeskalács házikót is, amit a szakrendelő folyosóján szeretnének elhelyezni, hogy a vizsgálatra érkező betegek és a kollégák lelkét is vidámabbá tegye – számolt be közösségi oldalán az intézmény.